Новини

Шлях до спортивних рекордів починається зі шкільного спортзалу

Летавська школа, що на Чемеровеччині, є серцем села, соціокультурним центром. Найголовніше в школі – це здорові діти. Тому вчителі на кожному уроці застосовують здоров’язберігаючі технології, які об’єднують в собі всі напрями діяльності загальноосвітнього закладу щодо формування, збереження та зміцнення здоров’я учнів.

В Летаві виросла ціла плеяда спортсменів – від фітнес-тренера до Майстра спорту України міжнародного класу. Ми пишаємося нашими важкоатлетами, волейболістами, шахістами, легкоатлетами. Та кожен з них шлях до своїх спортивних рекордів розпочинав з перших кроків у шкільному спортзалі.

Сучасна українська школа ставить нові вимоги до проведення уроків фізичної культури.

Летавській школі – 53 роки. Капітальний ремонт спортзалу – це не просто вимога часу, це – необхідність. І ось мрія летавських школярів, їх батьків та педагогів здійснилась за допомоги та підтримки народного депутата України Олександра Володимировича Гереги та сприяння депутата Хмельницької обласної ради від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», випускника школи Олександра Петровича Савчука.

Тепер в навчальному закладі оновлений спортивний зал, де замінена система теплопостачання, зроблено енергозберігаюче освітлення, а старі вікна замінені на металопластикові, на які також встановили і нові захисні решітки, замінені двері і підлога, зроблена стеля. Дівчатка і хлопчики мають нові сучасні роздягальні.

Поки тривали ремонтні роботи, уроки фізичної культури проводились в спортивному комплексі СВК «Летава».

«Збулась наша багаторічна мрія і відтепер оновлений спортзал слугуватиме учням. Це інвестиція в майбутнє, в розвиток наших дітей, їх здоров’я, як духовне, моральне, так і фізичне», – наголошували педагоги на відкритті оновленого спортивного залу.

Тепер в ньому проводяться спортивні секції з волейболу. Пограти в улюблену гру, крім учнів, приходить і сільська молодь. Нещодавно тут відбулисязональні змагання з волейболу, що входять до заліку районної спартакіади серед ЗОНЗ І-ІІІ ступенів. В змаганнях взяли участь команди юнаків Зарічанської, Гуківської, Чорнянської загальноосвітніх шкіл, а також команди дівчат Гуківської, Чорнянської, Кугаєвецької ЗОШ. Маючи такі чудові умови, летавчани не мали права на поразку. Перемігши у зональних змаганнях, вони здобули перемогу і у фіналі: юнаки – І місце, дівчата – ІІІ місце.

  

Стоїть у центрі села красуня-школа, капітальний ремонт якої зроблено за сприяння народного депутата України Олександра Володимировича Гереги. Із задоволенням біжать на уроки фізичної культури та на заняття у спортивних гуртках учні.

  

Батьки, педагоги, школярі щиро вдячні Олександру Володимировичу за приклад, який він подає молодому поколінню: життя дається на добрі справи, будувати на рідній землі, підтримувати українських спортсменів, бути справжнім патріотом рідного краю і України-неньки.

Автор В. Решетник

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт