Новини

На культурі базується виховання суспільства

Село без будинку культури раніше було важко уявити, адже саме там проходили усі збори, молодь проводила вечорниці, громада приймала спільні рішення. Сьогодні ж ці приміщення здебільшого пустують, адже квадратних метрів чимало, а фінансування на ремонт, утеплення та придбання необхідного обладнання – відсутнє.

З проханнями зберегти та відремонтувати клуби все частіше звертаються до громадських приймалень народного депутата України Олександра Володимировича Гереги. Активні, небайдужі люди з усіх сил намагаються не лише розвивати наступні покоління, а й зберегти те, що передавали їм прадіди та діди.

«Хмельниччина досить творчий край. Тут і пісенні колективи, і талановиті актори, і неймовірні танцюристи. І це все люди бажають зберегти та примножити. Нажаль, мало кому є справа до будинків культури особливо у сільській місцевості, адже вкладень у це потрібно немало. А від цього ж залежить виховання наступних поколінь. Один з лідерів команди політично партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Олександр Герега навпаки намагається підтримати сільську молодь», – розповідають у приймальнях народного обранця на місцях.

Якщо проаналізувати роботу протягом 2015-2016 років, то чимало культурних закладів було оновлено. Так, у селах Дунаєвецького району люди вдячні за надані будівельні матеріали, встановлені вікна, та систему опалення у Дунаєвецькій школі мистецтв. Аналогічні роботи проводять і в БК Городоцького, Ярмолинецького та Чемеровецького районів Хмельницької області.

Дбає Олександр Володимирович і про талановиту молодь. Прикладом цього стала поїздка юної вокалістки Поліанни Рижак у Голівуд (США). Для дівчинки це була недосяжна мрія, адже коштів було потрібно чимало. Найбільшою вдячністю, як для команди політичної сили  «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», так і для батьків, стали десяток отриманих нагород, половина з яких – золото. Судді були просто вражені талантом подолянки, тож відзначили її на усіх найвищих рівнях фестивалю.

«Насправді Хмельниччина багата на талановитих людей. Голос Поліанни ми чули неодноразово, під час кожного фестивалю вона не переставала нас дивувати. Тому, коли наш лідер Олександр Герега дізнався про можливість взяти участь у такому масштабному дійстві світового рівня, він вирішив День захисту дітей 2016 для Поліанни зробити незабутнім, та став спонсором її подорожі у Голівуд», – розповідає депутат Хмельницької обласної ради від політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», помічник народного депутата України Олександра Гереги – Уляна Ткаченко.

  

Загалом команда організації «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» впевнена, що культура, любов до творчості – це те, без чого неможлива Україна, тому підтримувати та розвивати галузь потрібно, як у містах, так і в сільській місцевості.

Автор: Ю. Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт