Новини

На Ізяславщині створили новий соціальний заклад

Проблеми медичного обслуговування населення особливо у сільській місцевості стають все гострішими. Адже через реорганізацію галузі медицина стала значно віддаленою від населення: на місцях можна отримати невідкладну допомогу, однак для стаціонарного лікування доводиться долати інколи не один десяток кілометрів. Не захотіли миритися з такою системою у селі Білогородка Ізяславського району.

«У нас не маленьке село, майже 2000 населення,серед них чимало і людей похилого віку. Молодь здебільшого виїжджає у міста, а літні люди потребують догляду. Тому на базі колишнього приміщення терапевтичного відділення ми створили новий соціальний заклад. Тут відтепер зможуть перебувати усі люди, які потребують остійного догляду медичного персоналу, є можливість і переночувати і пройти необхідну реабілітацію. Для нас це дуже велике досягнення. І приємно, що нас підтримали та допомогли. Зокрема наш народний депутат України Андрій Шинькович», – розповідає Оксана Тарасюк, голова білгородської сільської ради.

 

Фінансування закладу – одна з головних проблем з якою зіткнулася громада, та це й не дивно, особливо під час економічної кризи в державі. На допомогу прийшов народний депутат України Андрій Шинькович, залучивши 40 000 гривень з державного бюджету, аби мрія мешканців села Білогородка стала реальністю.

«Сьогоднішнє відкриття цього медичного закладу – це приклад для всієї України. Ми повинні дбати про наше населення, створювати та підтримувати установи, від яких залежить комфорт та благополуччя людей. Прикро, що такі ініціативи потребують сьогодні особливого втручання та постійного контролю. Я, як і наша команда «За конкретні справи» вважаємо, що відкриття такого закладу у Білогородці – це приклад для всієї України. І робота сільського активу разом з сільським головою – доказ того, що спільними зусиллями можна досягнути потрібного результату», – відзначив народний обранець Андрій Шинькович. 

  

Приїхавши 3 лютого на урочисте відкриття від команди «За конкретні справи» Андрій Васильович презентував для персоналу та пацієнтів сучасний телевізор, який однозначно стане в нагоді для медичного закладу. Це вже далеко не перше досягнення у Білогородці. Раніше місцева школа зазнала змін завдяки підтримці народних депутатів України Олександра Гереги та Андрія Шиньковича – замінили не лише аварійний дах на новий, а  посприяли в покращенні матеріально-технічної бази навчального закладу. За переконаннями лідерів політичної сили «За конкретні справи» - це черговий доказ того, що команда прийшла працювати, а з такими активними людьми як сільський голова Білогородки Оксана Анатоліївна Тарасюк  робота стає ще більш продуктивнішою, а результати вагомішими.

Автор: Юлія Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт