Новини

Верховна Рада затвердила Державний бюджет на 2018 рік

За відповідне рішення проголосували 273 народних депутата на пленарному засіданні 7 грудня 2017 р. пізно ввечері. Народні депутати України Герега Олександр Володимирович і Шинькович Андрій Васильович також підтримали це рішення.

У доопрацьованому законопроекті порівняно із проектом, поданим на перше читання, доходи збільшено на 36,57 млрд. гривень (або на 4,2%), у тому числі за загальним фондом - на 28,172 млрд. гривень та за спеціальним фондом - на 8,4 млрд. гривень. Видатки збільшено на 40,5 млрд. гривень (або на 4,3%), у т.ч. за загальним фондом - на 28,17 млрд. гривень та за спеціальним фондом - на 12,33 млрд. гривень. Дефіцит держбюджету збільшено на 3,9 млрд. грн, покриття якого передбачено спецконфіскацією. Загалом від спецконфіскації закладено 4,7 млрд. гривень надходжень. Дохідна частина бюджету становитиме 913,613 млрд. гривень, що на 18,5% більше, ніж доходи держбюджету 2017 р. (770,967 млрд. грн.).

У Хмельницькій облдержадміністрації на колегії також обговорили проект обласного бюджету на 2018 рік.

Проект обласного бюджету на наступний рік передбачає, що основним бюджетоутворюючим джерелом надходжень є податок на доходи фізичних осіб, який розраховано в сумі 652,5 млн. грн і складає 85,9% від прогнозного обсягу доходів загального фонду.

В цілому ж ці показники, у порівнянні із поточним кошторисом, збільшено на 112,1 млн. грн, або на 17,3%.

Наступного року доходи спеціального фонду обласного бюджету зменшились на 430,6 млн. грн, або на 77,2%.

Особливостями ж стали:

  • передача в область 3 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, на що спрямовується 47,1 млн. грн. власних доходів;
  • мінімальна заробітна плата закладена на рівні 3723 грн.;
  • враховання показника інфляції в розмірі 9%;
  • нові видатки: на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в сумі 456,5 млн. грн. за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету.

Більш детально, за напрямками фінансування галузей, поінформували головні розпорядники коштів.

Проект бюджету посадовці облдержадміністрації надають обласній раді для розгляду та затвердження депутатами на сімнадцятій черговій сесії, пленарне засідання якої заплановане на 22 грудня цього року.

Фото: https://online.ua/

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт